EgY.ScHooL1

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
EgY.ScHooL1

مـــــرحبــــا بـــك زائـــرنــا العـــزيــز نحـــن نســـعد بقــــدومك ويشـــرفنا ان تصبــــح عضــــو فــى المنتــــدى, , , , , ,

مــــــــــــــــــــــــــــــــــــبروك لام الــــدنيا مــــــــــــــــــــــــصــــــــــــــر
ســــــــــــــــــــجل لكى تــــصــــــبح مــــــــــــشـــــــرف فــــــى مــــــــــــــنـــــــــتـــــــديانا

المواضيع الأخيرة

» نكتة ابنى ابن حرام
اكلات مصريه اوعى تاكل صوابعك Emptyالخميس فبراير 25, 2010 4:45 am من طرف الجميله

» حصــــــــــــــــــــــــريا مكياج 2010
اكلات مصريه اوعى تاكل صوابعك Emptyالخميس فبراير 25, 2010 4:42 am من طرف الجميله

» حصريا علىEgy1 لعبه قهر اونلاين - كونكر العربيه_Arabic Conquer - Qahr Online
اكلات مصريه اوعى تاكل صوابعك Emptyالخميس فبراير 11, 2010 5:46 pm من طرف LoVeLy_GiRl

» لاول مره فيلم 1000 مبروك نسخه DVDRip
اكلات مصريه اوعى تاكل صوابعك Emptyالسبت يناير 30, 2010 6:21 am من طرف الحكومه

» احدث فساتين فرح لـــــــــــــــــ2010
اكلات مصريه اوعى تاكل صوابعك Emptyالسبت يناير 30, 2010 6:05 am من طرف الحكومه

» حصريا فيلم Seraphim Falls لاول مره
اكلات مصريه اوعى تاكل صوابعك Emptyالخميس يناير 28, 2010 7:36 am من طرف LoVeLy_GiRl

» عمرو زكى ارفع ايدك الزمالك هو سيدك
اكلات مصريه اوعى تاكل صوابعك Emptyالإثنين يناير 18, 2010 10:16 am من طرف زملكاويه

» خــاص زكي يجدد عقده لموسم 2013 و يسدد جميع الغرمات
اكلات مصريه اوعى تاكل صوابعك Emptyالسبت يناير 16, 2010 3:42 am من طرف زملكاوى للابد

» حصريا - أقوى حلقات برنامج آخر من يعلم - و ملكة الأحساس إليسا- تحميل مباشر على أكثر من سيرفر
اكلات مصريه اوعى تاكل صوابعك Emptyالأربعاء يناير 13, 2010 5:06 am من طرف الحكومه

التبادل الاعلاني


2 مشترك

    اكلات مصريه اوعى تاكل صوابعك

    الجميله
    الجميله
    مشرفه متميزه
    مشرفه متميزه


    عدد المساهمات : 45
    السٌّمعَة : 3
    تاريخ التسجيل : 10/01/2010
    العمر : 28
    الموقع : فى حضن ماما

    اكلات مصريه اوعى تاكل صوابعك Empty اكلات مصريه اوعى تاكل صوابعك

    مُساهمة من طرف الجميله الإثنين يناير 11, 2010 6:20 pm

    بسم الله الرحمن الرحيم

    شوية اكلات مصرية جــامدة اوي
    بس الاول كده نتفق ان انا ناقلهم لأني ماليش في المطبخ والحاجات دي
    ثانياً مش عايز حد يلعب في البوتجاز لغاية لما اخلص اوك ولا منكملش ونمشي من دلوقتي
    والاطفال الصوغننين يطلعو برة علشان ميتحرقوش من النار

    اول طبق مــعانا دلوقتي

    المكرونه بالباشاميل


    المقادير تكفى لـ 3 اشخاص

    نصف كيس مكرونه قلم مسلوقه فى ماء وملح وزيت

    مقادير الباشميل

    خمس ملاعق دقيق

    ملعقه قرفه ناعمه ونصف ملعقه فلفل اسود او ابيض وملح

    ا ليتر لبن كامل الدسم
    200 جرام زبده

    مقادير الحشوه


    نصف كيلو لحم مفروم

    بصله كبيره

    نصف فلفلايه رومى

    بهارات وقرفه وهيل وفلفل احمر حلو واسود وملح او مرقه دجاج كينور الفوريه

    ثلاث ملاعق زيت

    وكوب عصير طماطم


    طريقـــــــــــــــــــــــــه التحضير


    فى الاول هنعصج اللحمه بالبصل والفلفل الاخضر الى ان يصبح لونها بنى ثم نضع عصير الطماطم والتوابل ومرقه الدجاج ونتركها لتتسبك


    الباشاميل

    نحمر الدقيق فى الزبد على نار هادئه ثم نضيف القرفه والملح والفلفل ونضيف اللبن الدافىء وليس الساخن نضيف اللبن بالتدريج مع الخفق المستمى بالمضرب السيلك حتى نحصل على قوام طرى اللى حد ما او حسب رغبتك تخين او رقيق

    نجهز صينيه تيفال او بيركس وندهنها جيدا بالزبده ثم نضع طبقه رقيقه من الباشاميل ثم طبقه مكرونه ثم طبقه الللحم المفروم ثم طبقه مكرونه ثم طبقه باشاميل سميكه


    نخفق بيضه جيدا مع ملعقه كبيره صلصه طماطم وملح وفلفل احمر حلو ويمكن اضافه جبن مبشور حسب الرغبه ثم نفرد المزيج على وجه الصينيه

    تدخل فى فرن ساخن جدا لمده نصف ساعه ثم نهدىء النار حتى يحمر الوجه


    الكفته بالبطاطس

    المقادير

    لحم مفروم .
    ارز مطحون او فريكه
    بصلة كبيرة مفرومة فرم ناعم .
    4ملعقة صغيرة توم مهروس .
    ملعقة كزبرة خضراء مفرومة فرم ناعم .
    ملعقه بقدونس وشبت مفروم فرم ناعم .
    ملح وبهار ( كمون وفلفل )
    قليل من الزيت .
    مقادير الصلصه
    بصل جوانح
    ثوم مهروس
    فلفل اخضر
    مكعب ماجى
    حبات صغيرة من البطاطس العدد حسب الرغبة .
    كاسة عصير طماطم .
    الطريقة
    اخلطي اللحمة مع التوم والبصل والكزبرة والبقدونس وقليل من البها والملح الازم ثم كوريها حبات صغيرة او حسب الرغبة .
    ضعيها في المقلاه مع القليل من الزيت وضعي الغطاء وضعيها على نار هادئه واتركيها قليل حتى تحمر اللحمة وتتماسك قليل فى طنجره اخرى حمرى بصل مقطع جوانح يصفر ثم ضيفى الثوم والفلفل الاخضراضيفي عصير الطماطم مع نصف الكاسة ماء ثم البهار والملح والماجى الازم ثم ضعي الغطاء واتركيها قلقل على النار ثم اضيفي حبات البطاطس بع تقشيرها وضعي الغطاء واتركيها على النار حتى تنضج البطاطس وممكن اضافة حبات من البسلة الخضراء .


    طاجن ورق العنب بشوربه الكوارع

    المقادير


    ورق عنب مسلوق مع قليل من ملح الليمون
    كوبان من الارز المصرى
    كوب من مفروم البقدونس والكزبره والشبت وعودان من النعناع الاخضر
    كوبان من عصير الطماطم
    1 فلفله اخضر رومى مفرومه
    2 بصله مفرومه
    راس ثوم مدقوق
    يمكن اضافه اللحم المفروم
    مقدار من شوربه الكوارع او شوربه لحم
    نصف كوب زيت او ثلاث ملاعق سمن
    التوابل (( فلفل اسود وفلفل احمر حلو ملح بهارات حبهان وجوزه الطيب مطحونين قرفه ناعمه كزبره مطحونه )))

    الطــــــــــــــــــــــــــــريقه

    يحمر البصل والفلفل الاخضر فى الزيت ثم نضيف ملعقتين من مفروم الكزبره والبقدونس والشبت والنعناع الى البصله والفلفل الاسود وعصير الطماطم وتترك لتتسبك اى يطفوا الزيت على وجه الطماطم

    ثم نطفى النار ونضيف الارز والبقدونش والكزبره والشبت والنعناع وملعقتين بصل مفروم وملعقتين فلفل اخضر مفروم وباقى التوابل كلها كميه التوابل حسب الرغبه

    نحضر الطاجن او صينيه بيركس عميقه ونضع فىها حلقات بصل وجزر وبطاطس ضرورى جدا وضع البطاطس وحلقات الليمون

    نقوم بحشو ورق العنب ورصه فى الطاجن خلف خلاف ثن نرش الثوم المدقوق على وجه ورق العنب المحشو ونسخن الفرن الى اعلى درجه ونسقى طاجن ورق العنب بالشوربه مع مراعات عدم ملىء الطاجن بالشوربه وتزويده كل ما يحتاج للشوربه
    وتغطيته جيدا بطبقتين من ورق الالمونيوم

    وعندما ينضج قدميه سخنى قليل من السمن ورشيه على وجه الطاجن للتلميع

    وقدميه بجانبه سلطه الزبادى بالخيار وشوربه الخضار رووووعه


    صينيه القرنبيط باللحمه المفرومه


    المقادير :

    1كيلو قرنبيط_300 غرام لحمة مفرومةواحد فنجان عصير طماطم 2بصلة ملح وفلفل أسود حسب الرغبة زيت للقلي 1ملعقةعصير ليمون . 3حبات هيل _ ثوم مفروم _2عود كزبرة و2عودبقدونس مفروم.
    الطريقه:
    إقلي بالزيت القرنبيط والبصل بعد تقطيعه حلقات .
    رصيها في الصينية .
    ضع اللحمة في زبدية مع إضافت الثوم الكزبرة والبقدونس المفروم والملح والفلفل ووضعها على وجه الصينية أخلطي عصير الطماطم والهيل وعصير الليمون في الخلاط وصبي الخليط علىوجه الصينية وغطيها بورق القصدير .
    أدخليها الفرن لمدة 20 دقيقة .
    ((وبالهناء والعافية)

    سمك بورى مشوى بسر الخلطه الاسكندرانى



    الخلطــــــــــــــــــــــــــة

    ثوم مدقوق فى الهون
    طماطم مفرومه ناعم
    فلفل اخضر
    فلفل شطه
    توابل فلفل اسود كمون كزبره ناشفه فلفل مطحون حار سماق
    ملعقتين زيت
    خل
    عصير ليمون ومبشور الليمون
    رده (( نخاله))
    الطريقـــــــــــــــــــــــــــــــــة
    يدق الثوم فى المدق ويدق معه الفلفل الاخضر والشطه والتوابل واليمون والخل والطماطم تؤخذ نصف مقدار الخلطه ويتبل بها السمك جيدا وتغطى وتوضع فى الثلاجه لمده نصف ساعه او ساعه
    ثم يغطى السمك بالرده ويشوى من الجانبين على ساجه على البوتجاز من فوق
    ثم نضع السمك فى باقى الخلطه وتغطى بيها جيدا
    وبالهنا والشفـــــــــــــــــــــــــا



    كفايه كده عليكم انا جوعت من الاكل والريحه

    LoVeLy_GiRl
    LoVeLy_GiRl
    مديره
    مديره


    عدد المساهمات : 103
    السٌّمعَة : 0
    تاريخ التسجيل : 10/01/2010
    العمر : 34
    الموقع : شارع الحب

    اكلات مصريه اوعى تاكل صوابعك Empty رد: اكلات مصريه اوعى تاكل صوابعك

    مُساهمة من طرف LoVeLy_GiRl الإثنين يناير 11, 2010 9:15 pm

    اكلات مصريه اوعى تاكل صوابعك 25

      الوقت/التاريخ الآن هو السبت نوفمبر 23, 2024 8:44 am